Естонія продовжить підтримку України в ЄС - Клімкін

Естонія продовжить підтримку України в ЄС - Клімкін

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розказав про підсумки дводенного робочого візиту до Естонії: продовження партнерської підтримки в Євросоюзі щодо безвізового режиму та виконання Мінська-2, план проведення спільного бізнес-форуму та співпраця в сфері електронного врядування.

Про це він повідомив кореспонденту Укрінформу.

"Цей візит для мене – демонстрація і символ не просто взаємодії, а дружби муж Україною та Естонією, я хотів приїхати, щоб подякувати нашим друзям за допомогу. Ми також продовжуємо співпрацю в сфері електронного врядування. Є плани розширити це до багатьох сфер державного життя. Є ідея проведення спільного бізнес-форуму, оскільки працює зона вільної торгівлі з ЄС і треба якнайкраще використовувати ці можливості", - сказав Клімкін.

Він додав, що відбулася дуже важлива розмова, щоб Естонія й надалі підтримувала Україну на європейському порядку денному в таких речах, як безвізовий режим. "Але звичайно всі дискусії починаються з обговорення того, що відбувається в нас на Донбасі, та ситуація з виконанням Мінська-2", - резюмував голова МЗС.

У свою чергу президент Естонії Тоомас Гендрик Ільвес після зустрічі зазначив, що Естонія зробить все, щоб Європейський союз не випускав з кола своєї уваги поточні реформи в Україні і всю ситуацію щодо країни загалом.

"Це також відноситься до спрощення візового режиму, адже Європейська комісія вважає, що Україна виконала всі умови. Це також стосується продовження санкцій Європейського союзу проти Росії до того часу, коли Мінські домовленості будуть реалізовані", - сказав президент Естонії.

Він підтримав необхідність припинення російської агресії і наголосив на тому, що перш за все треба виконати вступну фазу "Мінська" - припинити вогонь на сході України. Глава Естонської держави нагадав про важливість реальних реформ в Україні на шляху до європейської інтеграції, яка допоможе побудувати краще і безпечніше суспільство.

МЗС України у Фейсбуці повідомило, що сторони також обговорили перспективи запровадження поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Зазначається, що у рамках візиту міністр закордонних справ України Павло Клімкін разом з міністром закордонних справ Естонії Мариною Кальюранд відвідали поранених в АТО українських військовослужбовців, які проходять курс реабілітації в Естонії.

Клімкін подякував естонській стороні за виділення протягом 2015-2016 років необхідних коштів на лікування поранених в боях на Донбасі військовослужбовців Збройних сил України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-