Суд скасував рішення про закриття справи Іванющенка

Суд скасував рішення про закриття справи Іванющенка

Укрінформ
Вищий спеціалізований суд задовольнив касаційну скаргу Генеральної прокуратури про оскарження судової ухвали, яка зобов'язувала уповноваженого прокурора закрити кримінальне провадження щодо Юрія Іванющенка.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 09.06.2016 задоволено касаційну скаргу прокурора та скасовано ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 11.02.2016 як незаконну", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в ГПУ, касаційну скаргу подавало управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури з метою оскарження ухвали Апеляційного суду Києва від 11 лютого щодо відмови у перегляді ухвали слідчого судді Солом'янського районного суду столиці, постановленої у кримінальному провадженні за підозрою Іванющенка.

Зокрема, у Генеральній прокуратурі підкреслили, що вказаною ухвалою слідчий суддя "у порушення положень кримінального процесуального законодавства України зобов'язав уповноваженого прокурора закрити кримінальне провадження щодо Юрія Іванющенка".

"Генеральною прокуратурою України і надалі вживатимуться заходи щодо активізації досудового розслідування у кримінальному провадженні та оскарження незаконних судових рішень", - пообіцяли в ГПУ.

Фото: sled.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-