Порошенко підписав закон про три мільярди для Донбасу

Порошенко підписав закон про три мільярди для Донбасу

Оновлено
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав закон, який дозволить направити понад 3 млрд грн на відновлення Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми зробили все можливе для того, щоб знайти понад 3 млрд гривень, які зараз будуть спрямовані до місцевих бюджетів Донецької та Луганської областей, і будуть використані для якнайскорішого фінансування відновлення постраждалого Донбасу", - наголосив Порошенко під час телемосту з Краматорськом, де зібралося керівництво Донеччини та Луганщини.

Так, він підкреслив, що російська агресія завдала величезної шкоди Україні: відібрала життя українських воїнів та мирного населення, зруйнувала будинки, школи, лікарні, дитячі садки та об’єкти інфраструктури. "Кожен громадянин, який пережив таке лихо, як окупація з щоденними обстрілами, втрату близьких чи тимчасову неможливість повернутися до рідної домівки, - має бачити, що держава піклується про нього", - зауважив Президент.

За його словами, у першу чергу кошти будуть спрямовані на ремонт та реконструкцію 21 опорної школи, на будівництво та відновлення 23 амбулаторій та 29 дитячих садків. Загальна вартість проектів з ремонту та реконструкції об’єктів соціальної сфери складе понад 1 млрд грн. Значна увага буде приділена об’єктам з водозабезпечення та водовідведення – фінансування передбачене для 113 таких об’єктів.

При цьому, на Луганщині планують привести у робочий стан 60 кілометрів доріг, здійснити проектування, ремонт та відновлення 6 зруйнованих мостів. Крім того, передбачені кошти на відновлення роботи обласного українського музично-драматичного театру.

"Всі кошти, які зібрані та спрямовані на Донбас, будуть контролюватися, і буде контролюватися ефективність інвестиції кожної копійки з цієї суми. Буде застосована система державних електронних закупівель ProZorro", - наголосив глава держави, висловивши переконання, що є можливості продемонструвати нові підходи щодо термінів та ефективності використання грошей.

Порошенко також нагадав про плани зі створення Фонду міжнародних партнерів України, який дозволить залучити додаткові фінансові ресурси для відновлення Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-