Відчуження між Заходом і РФ виникло не через Україну - німецький політик

Відчуження між Заходом і РФ виникло не через Україну - німецький політик

Укрінформ
Відчуження між Росією і Заходом розпочалося зовсім не з української кризи, а задовго до неї, і було породжене різним сприйняттям реальності.

Про це сказав спеціальний уповноважений Федерального уряду з питань головування в ОБСЄ і Координатор міжгромадської співпраці з Росією, Центральною Азією та країнами Східного партнерства Гернот Ерлер, виступаючи у середу на організованій фракцією Лівих у бундестазі дискусії на тему виконання Мінська-2, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це найглибша криза у відносинах між Заходом і Росією, і виникла вона не через українську кризу. Вона виникла не несподівано, а після довгого відчуження, породженого різним сприйняттям політичної реальності", - вважає Ерлер.

Депутат німецького бундестагу нагадав про дуже тісні відносини, що склалися між ЄС і Німеччиною з одного та Росією з іншого боку на багатьох рівнях, але і про те, що Європа виявилося майже повністю залежною від російських енергоносіїв, у ФРН - на одну третину. 

“Із західної точки зору було відчуття, що у нас є конструктивний партнерський обмін з Росією. Але з іншого боку, політичний клас Росії бачив все по-іншому: там переконані, що Захід на чолі із США використовують слабкість Росії після розпаду СРСР і порушують інтереси Росії", - відзначив Ерлер. Він пригадав "постійні скарги" на розширення НАТО на схід, на кольорові революції, "які, як думають в Росії, були підготовлені США проти Росії". 

Німецький політик заявив про готовність вести діалог з Росією про європейську безпеку. Проте можливість такого, підкреслив він, залежить від реалізації Мінських угод. "Німецька позиція чітка і зрозуміла: для нас все залежить від реалізації пунктів Мінських угод. Немає ніякої альтернативи: якщо ми хочемо вирішити цей конфлікт, то тільки політичне рішення", - сказав Ерлер. 

Уповноважений Федерального уряду з питань головування в ОБСЄ також підкреслив роль цієї організації не лише у здійсненні кризового менеджменту, але і як однієї із небагатьох платформ, у рамках яких США, ЄС і Росія можуть зустрічатися на одному рівні та вести діалог в умовах, коли велика кількість платформ для діалогу просто зникла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-