Екс-віце-президент Мальдів отримав 10 років за тероризм

Екс-віце-президент Мальдів отримав 10 років за тероризм

Укрінформ
Колишній віце-президент Мальдівської республіки Ахмед Адіб засуджений до 10 років в'язниці за звинуваченням у тероризмі.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Адіб був заарештований у жовтні минулого року у справі про передбачувану змову з метою усунення глави держави. Також його підозрювали у причетності до організації масових антиурядових акцій протесту.

Він став четвертим високопоставленим політиком, засудженим до позбавлення волі за звинуваченням у тероризмі з того моменту, як Абдулла Ямин став президентом країни в 2013 році.

Раніше до 13 років позбавлення волі був засуджений колишній президент країни Мохамед Нашид. ООН і багато правозахисних організацій заявляли, що вважають справу проти Нашида політично мотивованою.

У січні влади Мальдів дозволила Нашіду виїхати до Великобританії для проходження лікування. У травні стало відомо, що британська влада надала йому статус політичного біженця.

Також за звинуваченням у тероризмі раніше були засуджені до різних тюремних термінів колишній міністр оборони Мохамед Назім і лідер партії "Адхаалатх" Шейх Імран Абдулла.

Замах на президента Абдуллу Яміна відбулося наприкінці вересня 2015 року. Коли глава держави, здійснивши паломництво в Мекку, повертався з Саудівської Аравії на своєму швидкісному катері, на судні стався вибух. Пыд час вибуху поранення отримали дружина президента, а також охоронець і помічник глави держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-