Мосійчук пояснив, чому взявся за Гончаренка

Мосійчук пояснив, чому взявся за Гончаренка

Відео
Укрінформ
Народний депутат від фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук пояснив, чому  звернувся до Генеральної прокуратури щодо заступника голови фракції БПП Олексія Гончаренка.

Про це він розповів на телеканалі 112-Україна.

"Всі багато говорять про трагічні події 2 травня в Одесі... Я кажу, що треба не просто говорити про трагедії, а шукати винних у тому, хто призвів до цього, готував до цього платформу, кликав "рускій мір" в Одесу протягом декількох років... Я проаналізував всі публічні виступи, заяви Гончаренка (вони є у відкритому доступі), його інтерв'ю 2011 року, де він відкрито закликає створити Малоросію і що Одеса має стати столицею. Я всі матеріали упорядкував і направив до ГПУ", - зазначив Мосійчук.

Нардеп також заявив, що звертається до правоохоронців не тільки щодо Гончаренка, а "стосовно маси людей".

"Але Гончаренко - тому що він перефарбовується, видає себе за патріота, піариться на патріотичних акціях. Я вважаю це неприйнятним. Також до мене звернулися патріоти з Одеси і попросили: "Давайте щось робити", - пояснив політик.

Раніше стало відомо, що ГПУ за результатами розгляду звернення Мосійчука відкрила кримінальне провадження щодо Гончаренка за статтями про сепаратизм і дискримінацію. У свою чергу Гончаренко назвав ці закиди "маячнею".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-