ГПУ з подачі Мосійчука перевіряє нардепа Гончаренка на сепаратизм

ГПУ з подачі Мосійчука перевіряє нардепа Гончаренка на сепаратизм

Укрінформ
Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження стосовно заступника голови фракції «Блок Петра Порошенка» Олексія Гончаренка.

Про це повідомив народний депутат від фракції Радикальної партії Андрій Лозовий, виклавши на своїй сторінці у Facebook копії відповіді ГПУ народному депутату Ігорю Мосійчуку.

Згідно з документом стосовно Гончаренка відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 161 КК України. Лозовий уточнив, що ці статті стосуються посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, належності і ставлення до релігії.

"Йдеться про просування Гончаренком ідей "русского мира" в Одесі, зустрічі з кураторами з ФСБ і підривну антиукраїнську діяльність в цілому", - написав Лозовий.

У свою чергу Гончаренко в ефірі телеканалу «112 Україна» назвав ці звинувачення «маячнею».

Гончаренко також наголосив, що про підозру йому ніхто не повідомляв і жодної інформації про відкриття кримінального провадження проти нього від ГПУ він не отримував. «Мене ніхто нікуди не викликав, ніякої інформації я не отримував. Готовий пройти перевірку на рівень вати в крові, будь-яку іншу. До будь-яких перевірок готовий - з голови до ніг нехай перевірять», - заявив Гончаренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-