Держдеп прокоментував доповідь ООН про ситуацію в Україні й тортури

Держдеп прокоментував доповідь ООН про ситуацію в Україні й тортури

Укрінформ
Доповідь ООН про зростання кількості жертв в Україні викликає серйозні занепокоєння та свідчить про потребу припинити насильство в окупованих районах. Крім того, українська влада має провести розслідування випадків катування в закладах СБУ.

Про це заявив у п'ятницю під час брифінгу в Вашингтоні офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми глибоко занепокоєні, що кількість жертв від конфлікту в Україні зараз оцінюється в 9 тисяч, а поранених – у понад 20 тисяч осіб. Ми знову закликаємо так звану "владу" на підконтрольних сепаратистам територіях припинити порушувати права людини, у тому числі, вбивства, тортури, незаконне ув'язнення, примусову працю, а також обмеження свободи пересування, мирних зібрань та висловлення думок", - зазначив Тонер.

Він також закликав забезпечити доступ міжнародним спостерігачам у Східній Україні та в Криму.

У контексті озвучених з боку ООН звинувачень про катування в установах СБУ Тонер наголосив на необхідності покарання винних. "Ми закликаємо уряд України забезпечити швидке, глибоке та прозоре розслідування та відповідне судове переслідування всіх осіб, хто несе відповідальність у ймовірних зловживаннях із застосуванням сили, у тому числі, вказаних та описаних у доповіді ООН", - підкреслив офіційний представник Державного департаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович презентував доповідь ООН "Україна: після двох років конфлікту". Він, зокрема, зазначив, що катування відбувалися також на територіях, підконтрольних українській владі. Більшість із цих випадків пов'язані з тортурами у закладах, підпорядкованих СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-