МЗС закликає світ посилити тиск на Росію

МЗС закликає світ посилити тиск на Росію

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України закликає міжнародну спільноту посилити тиск на Російську Федерацію з метою негайного припинення підтримки терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР".

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Ситуація в окупованому Криму залишається вкрай складною,  особливо з урахуванням заборони Меджлісу та посилення наступної за нею хвилі переслідувань. Викрадення, обшуки, незаконні затримання, побиття, обмеження свободи слова і зібрань та інших основних громадянських прав стали буденністю на півострові", - зазначили в МЗС.

У міністерстві зауважили, що 3 червня Управління Верховного комісара ООН з прав людини оприлюднило 14 доповідь щодо ситуації з дотриманням прав людини в Україні за результатами роботи Моніторингової місії ООН в Україні (ММПЛ) у період 16 лютого - 15 травня 2016 року.

"14 доповідь вчергове підтверджує притік через кордон з РФ іноземних бойовиків, включно з громадянами Російської Федерації, амуніції та важких озброєнь. Місією задокументовані масштабні злочини, що вчиняються проти наших громадян окупаційною російською владою у Криму та російськими військовими і їх поплічниками на Донбасі. Вкотре констатується продовження злочинних практик вбивств мирних громадян, викрадень людей, тортур, сексуального насильства, примусової праці, вимагання грошей та інших порушень прав людини, від яких щоденно потерпають українські громадяни", - наголошують в МЗС.

У міністерстві вкотре наголосили, що вимагають від окупаційної влади РФ забезпечити на півострів доступ для міжнародних правозахисних моніторингових місій, скасувати рішення про заборону Меджлісу кримськотатарського народу, проводити розслідування за всіма заявами про жорстоке поводження, катування, викрадення, зникнення, виявляти та забезпечувати покарання винних.

Позиція України залишається незмінною - жодні порушення прав людини, незалежно від того, ким і де вони скоєні, не повинні залишатися безкарними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-