Порошенко скоротив держпремії в галузі науки і техніки

Порошенко скоротив держпремії в галузі науки і техніки

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав Указ "Питання Державної премії України в галузі науки і техніки".

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Цим Указом затверджено в новій редакції Положення про Державну премію України в галузі науки і техніки, внесені зміни до Положення про Комітет з Державних премій України в галузі науки і техніки. Упроваджені зміни спрямовані на реформування процедури присвоєння зазначених премій, зростання авторитету науки у суспільстві, залучення юних талантів до наукової діяльності та розвиток інноваційних технологій", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, уточнено відповідно до законодавства та пропозицій наукової громадськості критерії добору наукових робіт і їх виконавців, а сама модель добору буде демократичнішою та більш публічною, що відповідатиме європейській практиці.

Щорічно присуджуватиметься до п’ятнадцяти Державних премій, а кількість співавторів кожної наукової роботи, що висуватиметься для відзначення, складатиме не більше восьми осіб.

"Отже, скорочення числа Державних премій й складу авторських колективів забезпечить більш ретельний відбір, підвищить конкуренцію, та, як наслідок, - якість відзначених наукових робіт", - наголошується у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-