"Безвіз" для України: Європарламент чекає рішення Ради ЄС

Укрінформ
Більшість депутатів у Європарламенті підтримують якнайшвидше скасування візових вимог для українських громадян, але для цього ще немає рішення Ради ЄС.

Таку думку у коментарі власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі висловила депутат Європарламенту від Польщі Анна Фатіга.

«Ми виступаємо за якнайскоріше, негайне, надання безвізового режиму для Грузії і України. Але ще чекаємо на аналогічне рішення у Раді ЄС. Так, деякі країни хочуть перенести на пізніше цей процес», - сказала польський політик, яка представляє фракцію Європейських консерваторів та реформістів.

Фатіга висловила сподівання, що Рада ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ розгляне питання безвізового режиму для України на засіданні 10 червня.

Як повідомлялося, у Європарламенті доповідачем з питання підготовки законодавства про включення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги, призначено болгарського депутата Марію Габріел. Минулого тижня у комітеті ЄС з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ вже відбулося перше слухання цього питання, але для ухвалення остаточних рекомендацій необхідно провести ще два засідання.

Далі, за процедурою, законодавство про безвізовий режим для України має бути погоджено на переговорах між Європарламентом, Радою ЄС і Єврокомісією та проголосовано на пленарній сесії законодавчого органу ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-