Мессі сьогодні чекають у суді Іспанії

Мессі сьогодні чекають у суді Іспанії

Укрінформ
Нападника «Барселони» і збірної Аргентини Ліонеля Мессі і його батька Хорхе Орасіо очікують сьогодні в суді Іспанії. Їм належить дати свідчення за звинуваченням у податкових злочинах.

Про це повідомляє "Ехо Москви".

Ця справа набула широкого розголосу приблизно три роки тому, коли прокуратура Барселони почала кримінальне переслідування спортсмена за невиплату податків на суму понад 4 мільйонів євро.

За версією слідства, з 2007 по 2009 рік Мессі навмисно занижував свої доходи в деклараціях. Аргентинець нібито приховував дані про зарубіжні рекламні контракти. Для цього була створена мережа підставних компаній, зареєстрованих в офшорах. Передбачається, що всю схему придумав батько футболіста Хорхе.

Тепер гравцеві загрожує до 2 років в'язниці, а його батькові 1,5 року позбавлення волі і великі грошові штрафи. Сам аргентинець всі звинувачення заперечує і називає себе акуратним платником податків. При цьому, раніше він зазначав, що довіряє свої справи батьку і тільки підписує контракти, ніколи їх не вивчаючи. Примітно, що футболіст вже вніс 10 мільйонів євро в іспанську казну і готовий був внести ще, аби припинити кримінальне переслідування, проте отримав відмову влади.

Для участі в засіданні, Мессі доведеться тимчасово покинути розташування аргентинської команди, яка готується до участі в Кубку Америки. Планується, що вже завтра процес завершиться. В цьому випадку гравець зможе взяти участь в першому матчі зі збірною Чилі, який відбудеться 6 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-