НАТО позитивно оцінює новий оборонний бюлетень України

НАТО позитивно оцінює новий оборонний бюлетень України

Укрінформ
У НАТО позитивно оцінили ухвалення в Україні Стратегічного оборонного бюлетеня та заявили про подальшу комплексну підтримку.

Про це йшлося під час зустрічі віце-прем’єра із питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом, а також на засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні послів у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У мене була можливість поінформувати послів про зміни та реформи, які зараз відбуваються в Україні, про наші плани у реформуванні сектору безпеки і оборони. В Альянсі надзвичайно позитивно сприймають прийняття і підписання Президентом України Стратегічного оборонного бюлетеня", - розповіла український віце-прем’єр.

Вона наголосила, що представники усіх країн-членів НАТО наголосили на підтримці територіальної цілісності і суверенітету України.

Окрім цього, відзначила Климпуш-Цинцадзе, ті союзники, які також є членами Євросоюзу, висловилися щодо підтримки продовження економічних санкцій проти Росії, доки не будуть повністю виконані Мінські домовленості.

"Велика увага також приділялася питанню імплементації під час реформ цивільного і демократичного контролю над військовою організацією держави. Я переконана, що у цьому питанні ми рухаємося у правильному напрямку, адже це позначено у наших стратегічних документах", - заявила віце-прем’єр.

"Сподіваємося, що на цьому засіданні буде затверджено комплексна програма допомоги для України, яка остаточно вже буде підтримана на Варшавському саміті НАТО", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Вона нагадала, що на саміті Альянсу у Варшаві 8-9 липня пройде засідання Комісії Україна-НАТО на вищому рівні глав держав та урядів.

"Це є унікальний підхід, який запропоновано виключно для України, що засвідчує особливу увагу і сигнал до нас з боку Альянсу", - підкреслила віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-