Томбінські закликає Раду зняти перешкоду для траншу в €600 мільйонів

Томбінські закликає Раду зняти перешкоду для траншу в €600 мільйонів

Документ
Укрінформ
Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінські попросив Верховну Раду якнайшвидше ухвалити законопроект про Національну комісію у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) з нормами, що відповідають європейському законодавству, щоб Україна могла отримати наступний транш на суму 600 млн євро.

Про це йдеться у листі Томбінського Голові Верховної Ради Андрію Парубію, який є у розпорядженні Європейської правди.

"Остаточне затвердження цього закону - одне з дуже небагатьох ключових зобов'язань, не виконаних Україною для отримання другого траншу макрофінансової допомоги на суму 600 млн євро... Прошу вас докласти всіх зусиль для ухвалення цього закону", - йдеться у листі Томбінського.

Посол ЄС попросив спікера звернути увагу на ключовий для продовження реформи енергетичного сектора в Україні законопроект про НКРЕКП, який "вже тривалий час обговорюється в Раді" і був запланований до розгляду протягом поточного пленарного тижня, а саме на цей четвер, але немає жодних гарантій, що розгляд до нього дійде.

Томбінський також зазначив, що законопроект у нинішній редакції "відповідає міжнародним зобов'язанням України в рамках Енергетичного співтовариства", і його слід прийняти "у пріоритетному порядку вже зараз, оскільки існуюча ситуація явно суперечить цим вимогам".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-