Посол: У канадському бюджеті - 45 мільйонів доларів для України

Посол: У канадському бюджеті - 45 мільйонів доларів для України

Укрінформ
У цьогорічному державному бюджеті Канади закладено більше 45 мільйонів доларів на різноманітні проекти в Україні.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко

"Канада впевнено входить до трійки країн-лідерів за обсягами фінансової допомоги Україні та підтримує цілий букет різних проектів. На бюджетний рік 2016-2017 рр. Канада планує лише в рамках двосторонньої технічної допомоги виділити 45 млн дол., і це не охоплює інших напрямів, таких як гуманітарна допомога, яка фінансується з окремого бюджету", - сказав Шевченко.

За його словами, канадська сторона обирає проекти для фінансування за трьома основними лініями: створення кращого бізнес-клімату, підтримка верховенства права та розвиток демократичних норм й інститутів. "До останнього відноситься в тому числі і підтримка запуску суспільного мовлення, розвиток свободи слова, реформа виборчого законодавства і багато іншого", - уточнив посол.

Він додав, що чинний уряд Канади схильний до ширшого застосування інструментів технічної допомоги по всьому світу, що може бути вигідним Україні.

Починаючи із січня 2014 року Канада виділила на різноманітну допомогу Україні більше 700 млн дол. До цієї суми входять як поставки різноманітного обладнання для війська та поліції, так і безпосередня фінансова допомога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-