Україна запустить в серію стратегічні безпілотники - Турчинов

Україна запустить в серію стратегічні безпілотники - Турчинов

Укрінформ
В Україні налагоджують виробництво найперспективніших безпілотних літальних апаратів для виявлення загрози на далеких відстанях на території підконтрольній агресору.

Про це повідомляє прес-служба секретаря РНБО Олександра Турчинова.

«Сьогодні на нараді з військовим керівництвом та керівництвом оборонпрому було поставлено завдання суттєво змінити паритет сил, налагодивши виробництво найперспективніших безпілотних літальних апаратів, спроможних оперативно знаходити ціль і точково завдавати ураження ворогу», - зазначив секретар РНБО України.

Турчинов також зазначив, що перед Україною стоїть завдання налагодити серійне виробництво оперативно-тактичних та стратегічних БПЛА, здатних виявляти загрозу на далеких відстанях. Він також зауважив, що в РНБО вже є напрацювання з виготовлення таких БПЛА. 

«Ми вже маємо серійне виробництво тактичних безпілотних комплексів, що здійснюють розвідку та корекцію вогню, але поки відсутнє серійне виробництво бойових безпілотників», - пояснив Турчинов.

Він зазначив, що кілька зразків безпілотників бойового застосування були випробувані на полігоні, «найкращі з них будуть доопрацьовані, а їх виробництво поставлене на потік».

За словами Турчинова, останнім часом російсько-окупаційні війська на сході нашої країни почали активно застосовувати нові безпілотні літальні апарати як для розвідки та корекції вогню, так і бойові безпілотники, за допомогою яких намагаються завдавати ураження техніці, складам та логістичним центрам українських військових. На думку секретаря РНБО України, в держави немає альтернативи, ніж давати адекватну відповідь агресору, самим розробляючи бойові та розвідувальні безпілотні літальні апарати і комплекси.

Секретар РНБО України також повідомив, що до виробництва БПЛА повинен долучитися і флагман української авіації - ДП "Антонов", який найближчим часом повинен забезпечити виробництво оперативно-тактичних та стратегічних безпілотних літальних апаратів.

За словами Турчинова, підприємство має долучитися не лише до виготовлення самих БПЛА, а ще й допомогти у виготовлені засобів для боротьби з ворожими безпілотниками. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-