Порошенко запевнив Саакашвілі в підтримці

Порошенко запевнив Саакашвілі в підтримці

Укрінформ
Президент Петро Порошенко провів робочу зустріч із головою Одеської обласної державної адміністрації Міхеілом Саакашвілі.

Як повідомляє президентська прес-служба, глава держави позитивно оцінив роботу Саакашвілі та висловив впевненість, що "наша команда, надійним членом якої є Саакашвілі, здатна багато зробити".

Президент доручив Саакашвілі взяти під особистий контроль будівництво дороги "Одеса-Рені".

"Ми дуже сподіваємося, що цей шлях стане коридором, який з'єднує Одесу з Румунією - Констанцою, Варною, з Болгарією і це буде проект, в якому будуть задіяні, в тому числі, і кошти ЄС. Принаймні керівництво Румунії і Болгарії запевнило мене у своїй зацікавленості і участі в цьому проекті", - наголосив Порошенко та висловив упевненість в тому, що будуть знайдені декілька джерел фінансування дороги.

Президент повідомив, що дав відповідні доручення щодо виділення коштів із Державного бюджету за рахунок Фонду регіонального розвитку та Одеської обласної ради для того, щоб співфінансування будівництва дороги було забезпечено і з місцевого, і з обласного бюджетів.

Глава держави висловив впевненість, що будуть виконані вимоги закону щодо перерахування коштів від перевиконання планів митного збору: "Прошу взяти це питання під персональний контроль і якщо, не дай Боже, буде у нас зрив фінансування, уповільнення темпів або пересунення тендерів на будівництво дороги - прошу інформувати мене особисто".

Порошенко також наголосив на необхідності пришвидшення та завершення в якомога стислі терміни будівництва нового митного терміналу. При цьому Президент відзначив успішний характер трансформацій, які пройшли на Одеській митниці за останній рік.

Президент повідомив, що закликав генерального прокурора невідкладно призначити нового прокурора області та зазначив, що в Одесі буде створений спеціальний підрозділ Антикорпуційного бюро.

"Створено всі умови для того, щоб продемонструвати і дати конкретний практичний результат. Можу запевнити вас що ви маєте і підтримку Президента, і підтримку Прем’єр-міністра, і підтримку уряду, який робить все можливе, щоб забезпечити найефективніше і найшвидше проведення реформ", - наголосив Порошенко.

Особливу увагу Президент приділив необхідності забезпечення функціонування Штабу Військово-морських сил України в Одесі та доручив губернатору надати повне сприяння в цьому питанні, включно із допомогою тим українським військовим морякам, які вийшли з Криму та залишилися вірними військовій присязі.

Порошенко закликав Саакашвілі активізувати роботу щодо залучення та захисту інвестицій і створення сприятливих умов для розвитку туристичного потенціалу Одещини.

"Йдеться про те, щоб ми створили з Одещини інвестиційно привабливий регіон. В тому числі, щоб ці інвестиції спрямовувалися в курортний напрямок". Президент наголосив, що те, як Одеса проведе цей курортний сезон – стане індикатором, лакмусовим папірцем для інвесторів.

В свою чергу, голова Одеської ОДА подякував Президентові за підтримку і забезпечення правопорядку, особливо під час річниці трагічних подій 2 травня 2014 року. "Україна стала сильнішою на Одещині за рік", - сказав очільник Одещини та запевнив Президента в готовності працювати за напрямками, окресленими главою держави, та досягати поставлених цілей.

"Згідно з нашими домовленостями з керівниками Румунії і інших прикордонних держав в нас почалися європейські проекти. Для Одещини це дуже корисні проекти - вони мають величезний потенціал для майбутнього не тільки Одещини, але й України. Це перша така міжнародна перемога в регіональному масштабі для розвитку, для того, щоб залучити європейські фонди на користь кожного мешканця цих регіонів", - зазначив Саакашвілі.

Нагадаємо, рік тому Саакашвілі було призначено очільником Одещини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-