Brexit завдасть важкого удару по британській економіці - екс-глава СОТ

Brexit завдасть важкого удару по британській економіці - екс-глава СОТ

Укрінформ
Колишній глава Всесвітньої торгової організації Пітер Сазерленд заявляє, що британській економіці буде завдано "найважчий удар", якщо країна вирішить вийти з Європейського Союзу.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Найвращливішим буде сектор послуг, а перед британськими промисловими експортерами виникнуть "неймовірно складні проблеми", вважає Сазерленд.

Прихильники виходу Великої Британії з ЄС стверджують, що країна зможе покладатися на правила СОТ, що стосуються міжнародної торгівлі.

Водночас, за словами Сазерленда, правила СОТ не поширюються на торгівлю послугами, наприклад на фінансовий сектор, що грає значну роль в британській економіці.

Сазерленд також зазначив, що експортери британських товарів стикнуться з серйозними проблемами під час продажу своїх товарів у Європу, оскільки їм доведеться доводити, що всі компоненти були зроблені саме в Британії, а не інших країнах. В іншому випадку на різні компоненти одного і того ж автомобіля, наприклад, будуть накладатися різні тарифи.

У 1980-ті роки Сазерленд був одним з комісарів ЄС і зробив значний внесок у створення спільного європейського ринку. Він обіймав посаду глави СОТ у 1993-1995 роки.

Фото: Getty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-