Кольченку дозволили зустрітися з мамою

Кольченку дозволили зустрітися з мамою

Укрінформ
Громадянин України, кримчанин Олександр Кольченко, якого утримують в ув’язненні у Росії, зустрівся з матір’ю, яка отримала можливість триденного побачення із сином. 

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на запис у Фейсбуці матері ще одного російського ув'язненого Геннадія Афанасьєва Ольги Афанасьєвої. 

«Лариса Кольченко вийшла з триденного побачення з Сашею. Втомилася. Радісна. Нагодувала. Поцілувала. Говорено-переговорено. Дивилися разом новини про Надю (Савченко – Ред.). Саша передав: «Слава Україні!». Спасибі активістам, членам ГНК, усім, хто допоміг Ларисі, допомагає Саші у Челябінську і Копейську», – написала Афанасьєва.

Напередодні члени «Громадської наглядової комісії» (ГНК) Челябінської області повідомили, що Кольченка, який перебуває в ув’язненні у Росії, поставили на «профілактичний облік» у колонії російського Копейська, де він відбуває покарання, як «особу, схильну до поширення екстремістської ідеології».

Олександр Кольченко та режисер Олег Сенцов були засуджені в Росії Північно-Кавказьким військовим окружним судом до 20 і 10 років позбавлення волі відповідно. Їм були пред'явлені звинувачення в підготовці підриву пам'ятника Леніну в Сімферополі, а також у підпалі офісів «Російської громади Криму» та партії «Єдина Росія» в анексованому Росією Криму. Обидва українці визнані російським правозахисним рухом «Меморіал» політв'язнями.

У суді Сенцов і його захист наполягали на українському громадянстві режисера.

Ще один фігурант справи Геннадій Афанасьєв був засуджений до 7  років позбавлення волі і відправлений до колонії в Сиктивкарі в Республіці Комі.

Фото: Василь Дерюгін / «Коммерсант»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-