Савченко: До останнього не знала, поїду у Магадан чи додому

Савченко: До останнього не знала, поїду у Магадан чи додому

Укрінформ
Народний депутат від фракції "Батьківщина" Надія Савченко заявила, що на момент початку процедури звільнення з ув’язнення в Росії не знала ані механізму передачі Україні, ані часових меж.

Про це вона повідомила на прес-конференції у п’ятницю в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Добре, що запитали, саме як я розцінюю (своє звільнення. – Авт.), бо точно не знаю. Коли мене викрадали – я не знаю, як це було, по чиїй добрій волі... Коли я нарешті вирвалась на волю, мене теж ні про що не запитували. Так само зайшли посеред ночі і сказали: «Збирайся з вєщамі». Я не знала, чи я буди летіти чи їхати в Сибір, Магадан, чи я буду їхати в Україну. Тому я сиділа 5 годин у «стакані», я розуміла, що я десь на аеродромі, але як цей механізм вирішувався – я не знаю», - сказала Савченко.

Як повідомляло агентство, 25 травня Надія Савченко повернулася в Україну з РФ літаком Президента Петра Порошенка. Того ж дня урядовий літак Росії доправив у Москву двох засуджених в Україні спецпризначенців Головного розвідуправління РФ Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва.

Обмін Савченко на Єрофеєва і Александрова став можливий після того, як 23 травня набув чинності вирок засудженим росіянам. Савченко була засуджена 22 березня. Спершу передбачалося, що Росія та Україна формально скористаються угодою, яка передбачає видачу ув'язнених для подальшого відбування покарання на батьківщині. Але 25 травня стало відомо, що Петро Порошенко отримав прохання про помилування Єрофеєва і Александрова, а Володимиру Путіну направили прохання про помилування Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-