ПАРЄ може запропонувати Росії повернутися до Страсбурга - Ар’єв

ПАРЄ може запропонувати Росії повернутися до Страсбурга - Ар’єв

Укрінформ
Голова офіційної делегації України в ПАРЄ народний депутат Володимир Ар’єв припустив, що звільнення Москвою Надії Савченко може підштовхнути членів Асамблеї розпочати процедуру поновлення у правах російської делегації в цій організації.

Про це він, перебуваючи на засіданні Бюро ПАРЄ в Таллінні, написав у Фейсбуці.

"Бюро ПАРЄ в Таллінні привітало вчорашнє звільнення Савченко. Тепер більшість парламентарів з країн Ради Європи вважають, що це достатній крок для початку процесу поновлення в правах делегації РФ в Асамблеї", - передав депутат загальний настрій у залі засідань.

Сам Ар’єв, як він пише, нагадав присутнім про "інших, понад 20 українців та кримських татар - заручників Кремля", про "понад сотню полонених у застінках окупантів", про "окупацію", власне, про "порушення основ і головних принципів Ради Європи". "Українській делегації в ПАРЄ доведеться серйозно попрацювати до кінця року - саме тоді можливий розгляд питання прав делегації РФ, не раніше", - зазначив депутат.

Напередодні президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт заявив, що чекає на члена парламентської делегації України у ПАРЄ Надію Савченко у Страсбурзі. "Можливо, навіть на наступній сесії в червні, якщо їй дозволить стан здоров'я", - сказав він. Аграмунт також висловив сподівання, що звільнення Савченко покладе початок "добрій волі", яка сприятиме прогресу в реалізації Мінських домовленостей.

Як повідомляв Укрінформ, делегація РФ не зможе брати участь у засіданнях ПАРЄ принаймні до наступних парламентських виборів у РФ, тобто, фактично, протягом майже всього 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-