"Безвіз" для України: в Європарламенті не назвали дату наступних слухань

Укрінформ
У Європарламенті продовжать роботу з підготовки та схвалення доповіді щодо питання ухвалення законодавства про скасування візових вимог для українських громадян.

Такими стали результати слухань питання візової лібералізації для України, які пройшли у четвер у комітеті з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Частка відмов у візах для українців є близько двох відсотків. Разом з цим, як ми бачимо, багато українських громадян проживають і працюють нелегально у Євросоюзі", - заявила доповідач з цього питання болгарський депутат Марія Габріель, яка представляє політичну групу Європейської народної партії.

На засіданні не було ухвалено рішення щодо позиції Європарламенту у скасуванні візових вимог для України, адже формально доповідач продовжить готувати звіт. Натомість депутат Габріель не назвала дату наступних слухань з питання візової лібералізації для України.

Як запевнив напередодні президент Європарламенту Мартін Шульц у телефонній розмові з Президентом України Петром Порошенком, законодавчий орган ЄС готовий прискорити процес візової лібералізації для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-