В Австралії відреагували на звільнення Савченко

В Австралії відреагували на звільнення Савченко

Укрінформ
Ключові представники медіа-спільноти Австралії активно відреагували на обмін Надії Савченко на двох російських спецпризначенців, котрі брали участь у бойових діях проти українських ЗС на території України.

Так, видання The Australian опублікувало статтю під назвою «Росія звільнила київську Жанну Д’арк».

Видання The Guardian процитувало слова Президента Порошенка, котрий під час зустрічі Савченко заявив, що «Україна поверне назад східні території, які зараз перебувають під контролем проросійських сепаратистів та Росії, а також окупований Крим, так само, як добилася звільнення Савченко з російської в’язниці».

Усі австралійські ЗМІ розповіли про тріумфальну зустріч Савченко в Україні. The Guardian окремо відзначає, що передачу Надії Савченко українській стороні, яка відбулася в обмін на двох російських ув’язнених, було здійснено на вимогу Заходу та у як гуманітарний жест з боку президента Росії Путіна за кілька тижнів до того, як Європейський Союз прийматиме рішення щодо продовження санкцій стосовно Росії.

У Посольстві України в Австралії наголошують на внеску австралійської спільноти у визволення Надії Савченко.

«Вітаючи звільнену Надію Савченко, Президент Петро Порошенко подякував світовій спільноті за солідарність і підтримку. Окремо він згадав внесок Австралії та Японії. Це – справедливе визнання. Вітаю всіх друзів з нашою спільною перемогою! Разом – ми велика сила! … Дякую вам всім за підтримку, за ваші молитви, за вашу невичерпну надію в перемогу! Слава Україні! Героям слава!» – звернувся до української громади Зеленого континенту Посол України в Австралії Микола Кулініч.

У свою чергу Союз українських організацій Австралії також прокоментував повернення Надії.

«Управа СУОА вітає повернення Надії Савченко на рідну землю», – йдеться у заяві організації.

Офіційних коментарів австралійської сторони наразі немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-