Бальцерович каже, що в Україні для кращого життя є всі резерви

Бальцерович каже, що в Україні для кращого життя є всі резерви

Укрінформ
Рівень життя громадян в Україні міг би бути значно вищим, ніж є зараз, оскільки для цього "є значні резерви".

Про це заявив радник Президента, співголова Групи стратегічних радників з підтримки реформ в уряді Лєшек Бальцерович на засіданні Нацради реформ,  повідомляє прес-служба глави держави.

На думку радника Президента, нинішній стан справ у державі спричинений нестачею комплексних та швидких реформ, зокрема у період з 1992 по 1999 роки та з 2008 по 2014 роки. Відбувались лише точкові зміни та накопичення боргів. Все це, а також економічні наслідки агресії Росії проти України, включно з блокуванням експорту з України, призвели до рецесії.

"На фоні всього цього, треба оцінювати досягнення демократичної влади України впродовж останніх двох років", - наголосив Бальцерович.

Він зазначив, що завдяки політиці НБУ були зняті загрози, які постали перед банківською системою держави. Диверсифікація зовнішньої торгівлі, експорт товарів, скорочення імпорту газу з Росії - це все кроки до кращого майбутнього, переконаний представник Президента в уряді.

"Дуже важливо, що є комплексні програми. Але найважливіше - щоб програми мали добре втілення в життя", - підкреслив він і додав, що їх реалізація має бути "комплексною, пакетом і з урахуванням стратегічних цілей для держави".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-