Порошенко: Дуже важливо не втрачати темп реформ

Порошенко: Дуже важливо не втрачати темп реформ

Укрінформ
Національна ради реформ під головуванням Президента Петра Порошенка на своєму черговому засіданні 25 травня обговорює план пріоритетних кроків уряду на 2016 рік.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Ми сьогодні зібрались для того, щоб обговорити дуже важливе питання. Декілька днів тому уряд презентував свій план дій. Я хотів би подякувати Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, всім членам уряду за високий ступінь врахування положень Стратегії сталого розвитку "Україна-2020" і рішення Нацради реформ, яке було прийнято і передано до уряду. Це саме той документ, який дозволяє нам впевнено дивитись у майбутнє", - сказав Президент, відкриваючи засідання.

Він наголосив, що вже визначені конкретні напрямки, конкретні дати, конкретна відповідальність кожного міністра за виконання положень цього плану.

Президент подякував групі радників - Івану Міклошу, Лєшеку Бальцеровичу, багатьом іншим іноземним партнерам, які доклали зусиль для створення якісного документа.

"Можу наголосити, що багато вже зроблено. Але дуже важливо, щоб темп реформ не втрачався", - підкреслив Порошенко.

Він нагадав, що на засіданні РНБО затверджений Стратегічний оборонний бюлетень, який дістав дуже схвальні відгуки від партнерів з НАТО як "великий, доленосний документ, який повністю передбачає кардинальне реформування сектору оборони і безпеки".

Крім того, глава держави наголосив на важливості прийнятих рішень про створення антикорупційної інфраструктури і необхідності включення в план дій уряду і програми створення Державного бюро розслідувань, і активізацію роботи Національного агентства запобігання корупції, і впровадження електронних декларацій тощо.

"В тісній співпраці зі спеціалізованою Антикорупційною прокуратурою, Національним антикорупційним бюро ми чекаємо вже найближчим часом реалізацію багатьох матеріалів, які сьогодні містяться в опрацюванні цих антикорупційних органів", - зазначив Президент.

"Ключова позиція - забезпечення відновлення економіки. Окрім забезпечення безпеки і оборони держави, де ми маємо відбити російську агресію і відновити український суверенітет над окупованими територіями Донбасу і Криму", - звернувся до учасників засідання глава держави.

Президент також підкреслив, що забезпечення економічного зростання - база для покращення соціальних стандартів.

Фото: прес-служба Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-