Розстріл Майдану: всі присяжні взяли самовідвід

Розстріл Майдану: всі присяжні взяли самовідвід

Оновлено
Укрінформ
Присяжні, які беруть участь у судовому засіданні у справі стосовно "екс-беркутівців" у Святошинському райсуді, подали заяви про самовідвід.

"Сьогодні в судовому засіданні були отримані заяви про самовідвід всіх п'яти присяжних через неналежне матеріальне забезпечення. У тиждень відбувається по три судових засідання, а присяжні або взагалі нічого не отримують з бюджету за роботу, або отримують  копійки", - сказав Сімонов.

За словами прокурора, під час сьогоднішнього судового засідання присяжні повідомили, що вже протягом 3-4 місяців зверталися до компетентних органів, аби вирішити питання належної оплати їх роботи. "Деяким приходили відписки, а деяким прийшли листи, що особа винна державі кошти за те, що вона була присяжним", - додав Сімонов.

Він розповів, що Кабміном визначений розмір винагороди за участь у суді присяжних на рівні 70 грн, однак деякі присяжні у справі "екс-беркутівців" отримували за свою роботу по 40 грн, а деякі взагалі нічого.

Сімонов повідомив, що суд оголосив перерву до п'ятниці, після чого заяви присяжних про самовідвід будуть розглянуті, якщо до того часу ситуація з оплатою їхньої роботи не зміниться.

"Якщо суд прийме рішення про їх самовідвід, буде оголошена процедура набору нових присяжних, а вона може затягнутися від 2 місяців до півроку. Справа буде лежати в суді, поки не буде визначено коло присяжних", - резюмував прокурор.

Фото: hromadske.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-