Словаччина обіцяє Україні особливу увагу під час головування у ЄС

Словаччина обіцяє Україні особливу увагу під час головування у ЄС

Укрінформ
Словаччина під час свого головування у Євросоюзі приділятиме особливу увагу розширенню Співтовариства та допомозі Україні.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі сказав речник Міністерства закордонних справ Словаччини Петер Стано.

«У пріоритетному питанні зовнішніх справ ми приділятимемо увагу розширенню ЄС та допомозі нашим східним партнерам, особливо Україні», - заявив він.

За словами речника МЗС Словаччини, офіційна Братислава під час головування у ЄС, звичайно, зосередиться на нагальних внутрішніх проблемах Євросоюзу, спричинених міграційною кризою, Brexit, економічною ситуацією у Греції, розбіжностями всередині Співтовариства з деяких питань, зокрема й щодо подолання проблеми біженців.

«Але, незважаючи на всі ці проблеми, ми не забудемо наших східних партнерів», - запевнив речник словацького МЗС.

Він повідомив, що Словацьке головування в ЄС організує кілька спеціальних заходів для східних партнерів.

«Це має показати, що про них не забувають, що Словаччина підтримує розширення ЄС», - сказав Стано.

Дипломат наголосив, що Словаччина всебічно підтримує Україну не лише у широкому політичному вимірі, а й є великим і надійним партнером у сфері енергетики, забезпечуючи реверсні постачання природного газу.

Він зазначив, що програма головування остаточно буде затверджена ближче до кінця червня, щоб максимально врахувати всі актуальні для Євросоюзу питання.

Як відомо, Словаччина 1 липня розпочне своє перше піврічне головування у Раді Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-