Україна з гуманітарного донора перетворилась на реципієнта - Порошенко

Україна з гуманітарного донора перетворилась на реципієнта - Порошенко

Укрінформ
Україна раніше була донором гуманітарної допомоги, а тепер стала її реципієнтом.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на Всесвітньому гуманітарному саміті у Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Виклики гуманітарного характеру коштували нам багатьох ресурсів. Тут є член української делегації - лідер кримськотатарського народу (Мустафа Джемілєв. - Ред.), а також голова Меджлісу Рефат Чубаров. Вони представляють кримських татар, що дуже постраждали від російської окупації та анексії, а також військової агресії на Донбасі. Ця агресія проти моєї країни мала дуже серйозні гуманітарні наслідки. Тисячі було вбито та поранено, мільйони стали внутрішньо переміщеними особами. Колись Україна була гуманітарним донором, а зараз вона стала реципієнтом гуманітарної допомоги", - сказав Президент.

За його словами, наразі необхідно прийняти нову парадигму гуманітарних заходів і по-новому реагувати на гуманітарні виклики.

"Страждання мільйонів людей лише посилюють нашу рішучість виконувати порядок денний в інтересах людства. Наш досвід свідчить, що ми маємо долучитися до цих зусиль і взяти на себе зобов'язання", - наголосив Глава держави.

Нагадаємо, раніше Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, відкриваючи Всесвітній гуманітарний саміт у Стамбулі, заявив, що гуманітарна ситуація в світі нині найгірша, ніж будь-коли з часів Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-