Порошенка проситимуть помилувати ГРУшників

Порошенка проситимуть помилувати ГРУшників

Оновлено
Укрінформ
Найближчим часом Президенту України буде подано клопотання про помилування затриманих в Україні російських спецпризначенців Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова. 

Про це повідомила в Facebook адвокат Єрофеєва Оксана Соколовська.

«Найближчим часом буде подано клопотання про помилування громадян Російської Федерації президенту України в порядку, передбаченому указом президента», - зазначила вона. 

Адвокат Александрова Валентин Рибін у розмові з кореспондентом Укрінформу також не виключив подачі клопотання про помилування свого підзахисного. «Це можливо, така ситуація обговорюється, так само як і інші варіанти. Ми не виключаємо те, що ми можемо подавати клопотання про помилування наших підзахисних», - сказав він.

Водночас Рибін зазначив, що щодо його підзахисного Александрова «мова йде про політичній домовленості». Виходячи з цього, адвокат упевнений, що в разі ухвалення рішення подавати клопотання про помилування це буде зроблено найближчим часом.

«Я думаю, що якщо подаватиметься клопотання про помилування, то це буде зроблено в найближчому майбутньому», - пояснив він.

Нагадаємо, сьогодні набрав чинності вирок Голосіївського райсуду міста Києва відносно Єрофеєва і Александрова. Сторона захисту апеляцію не подала. Водночас  Рибін повідомив Укрінформу, що вирок російським спецназівцям набирає чинності фактично з 24 травня. 

Як повідомляло агентство, російські спецназівці Александров і Єрофеєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО поблизу міста Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення в незаконному перетині кордону, терористичному нападі на позиції 92-ої бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя.

Спочатку Єрофеєв і Александров підтвердили, що є російськими військовими, але на суді відмовилися від цих свідчень.

18 квітня 2016 року Голосіївський районний суд Києва засудив Єрофеєва і Александрова до 14 років ув’язнення з конфіскацією всього майна, яке знаходиться в їх власності. Згідно з вироком, суд визнав Єрофеєва і Александрова винними у веденні агресивної війни, сприянні діяльності терористичної групи і в здійсненні теракту.

Водночас виправдав їх і зняв обвинувачення в контрабанді зброї і незаконному поводженні із зброєю і боєприпасами, а також в порушенні порядку в'їзду на тимчасово окуповані території України. Крім того, із засуджених суд ухвалив рішення стягнути вартість проведених експертиз у розмірі 12 962 грн з кожного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-