Україна послідовно захищає територіальну цілісність Молдови - посол

Україна послідовно захищає територіальну цілісність Молдови - посол

Укрінформ
Україна в якості посередника на переговорах з Придністровського врегулювання у форматі «5+2» послідовно дотримується принципів поваги до суверенітету та територіальної цілісності Молдови.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин у своєму виступі на конференції «Молдова в контексті нової регіональної архітектури безпеки», організованої Центром стратегічних досліджень з питань оборони і безпеки Військової академії Національної армії Республіки Молдова, передає власний кореспондент Укрінформу.

Дипломат також підкреслив, що українська сторона наполягатиме на беззастережному виконанні своїх зобов'язань усіма іншими учасниками переговорного процесу з Придністровського врегулювання.

Торкнувшись ситуації в Україні, Гнатишин особливу увагу звернув на те, що формулювання «криза в Україні» і «українська криза» - помилкові. Конфлікт, за твердженням посла, має комплексний характер і включає в себе три виміри: геополітичний, двосторонній, а також цивілізаційний – боротьбу народу України за своє європейське майбутнє.

Іван Гнатишин висловив упевненість в тому, що успішне виконання системних реформ в Україні та Молдові, а також консолідація взаємодії у двосторонніх відносинах сприятимуть зміцненню регіональної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-