ПАРЄ спробувала через СНД повернутися до діалогу з росіянами

ПАРЄ спробувала через СНД повернутися до діалогу з росіянами

Укрінформ
ПАРЄ спробувала через СНД налагодити діалог з російськими парламентаріями, які бойкотують сесії Асамблеї після позбавлення їх права голосу через агресію в Україні.

Про результати участі президента ПАРЄ Педро Аграмунта у 44-му пленарному засіданні Міжпарламентської асамблеї держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав (МА СНД) у Санкт-Петербурзі власному кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі Асамблеї.

«Глобальні проблеми, з яким стикається наш континент, вимагають всеосяжних, багатосторонніх і стратегічних заходів реагування. Ми повинні працювати разом, щоб впоратися з цим, і започаткований міжпарламентський діалог (між ПАРЄ і МА СНД), може бути ідеальним інструментом у нашому розпорядженні», - наголосив голова ПАРЄ.

Він переконаний, що міжнародні парламентські асамблеї повинні об'єднати зусилля щодо боротьби з тероризмом і ненавистю. У цьому контексті президент ПАРЄ повідомив, що Асамблея у червні планує запустити ініціативний проект No Fear, який буде спрямований на мобілізацію політиків, представників громадянського суспільства і простих громадян проти розпалювання ненависті, популістської риторики і проти негативного виокремлення суспільством певних груп і громад, що сприяє створенню загального почуття підозрілості, невпевненості і страху в суспільстві. «ПАРЄ планує запустити цю ініціативу в ході своєї червневої сесії, яка проходитиме з 20 по 24 червня 2016 року (у Страсбурзі), і я сподіваюся, що парламентарії і наші зібрання партнерів приєднаються до цих зусиль», - сказав він.

Крім того, Аграмунта привітав продовження діалогу між ПАРЄ і російським парламентом. «Росія є важливою державою-членом Ради Європи і, отже, вона повинна брати участь у всіх заходах організації, в тому числі в Парламентській асамблеї», - наголосив він.

Нагадаємо, що напередодні у Санкт-Петербурзі завершилося 44-е пленарне засідання Міжпарламентської асамблеї держав-учасниць СНД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-