Геращенко: Французькі сенатори слухали про Донбас і глибоко в душі все розуміли

Геращенко: Французькі сенатори слухали про Донбас і глибоко в душі все розуміли

Фото
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко та співголова Українсько-французької міжпарламентської групи, зустрілися з членом Сенату Франції Жан-Ів Леконтом.

Про це Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Говорили про санкції, виконання Мінських угод, безвізовий режим. Французький сенатор повторив нам меседжі про вибори на Донбасі в контексті важливості децентралізації. Запропонувала шановному пану Леконту приїхати спостерігачем на такі вибори і запитала, хто з європейських політиків готовий ще приїхати спостерігачем на окуповані територіі, коли там знаходяться десятки тисяч озброєних людей, коли ці міста і містечка нашпиговані російською зброєю. Ми - за децентралізацію, але після демілітаризації. За вибори, але проти фарсу від бойовиків. Тому вибори можуть відбутися тільки після встановлення сталого режиму тиші, роззброєння, виведення іноземних військ, за стандартами ОБСЄ і українським законодавством", - повідомила, зокрема, Геращенко.

"Враження: європейські політики, навіть друзі України, глибоко в душі все розуміють, але..." - констатує вона.

Утім, "для нас це не привід опускати руки. Працюємо, роз'яснюємо нашу позицію, наводимо фактаж невиконання з боку РФ - країни, що окупувала частину української території, Мінських угод. Нагадали про порушення прав людини на окупованому Донбасі і в Криму, про знущання над кримськими татарами, висловили рішучий протест фактам порушень міжнародного права і відвідин деякими французькими проросійськими політиками окупованого Криму", - підсумувала перший заступник Голови ВР.

Наступного тижня вже українські депутати відвідають Париж задля зустрічей з французькими колегами.

8 червня в Сенаті Французької республіки пройдуть дебати щодо резолюції про скасування санкцій проти Російської Федерації, які пропонують зняти прокремлівські французькі депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-