Рада відкрилася, в залі - Гройсман і 274 нардепи

Рада відкрилася, в залі - Гройсман і 274 нардепи

Фото
Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій відкрив пленарне засідання українського парламенту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в залі зареєструвалося 274 народні депутати.

На сьогоднішньому засіданні парламенту присутній Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та члени уряду, оскільки у порядку денному передбачено година запитань до Кабміну.

Фракція "Радикальної партії" продовжила блокування трибуни. Їхні вимоги - зниження ціни на газ для населення та створення ТСК щодо можливої причетності вищих посадових осіб до офшорів.

Представники "Радикальної партії" принесли до трибуни дві розкладушки і, за словами Ляшка, вони ночуватимуть в Раді, якщо не будуть задоволені вимоги блокувальників трибуни.

Фото: Володимир Тарасов/Укрінформ

Як зазначається у порядку денному парламенту, сьогодні передбачений розгляд питань місцевого самоврядування. Зокрема, у першому читанні планується розглянути законопроект про внесення змін до Закону "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо повноважень у сфері забезпечення професійно-технічної освіти.

 Також серед питань місцевого самоврядування проект Закону про загальні збори (конференції) членів територіальної громади за місцем проживання; законопроект про органи самоорганізації населення; внесення змін до Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" (щодо відкликання депутатів місцевих рад).

Сьогодні у порядку денному також є проект постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 17 травня 2016 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо визначення передач європейського виробництва).

Крім того, народні депутати можуть ухвалити проект Постанови про відзначення 75-річчя з дня народження Богдана Ступки (27 серпня 2016 року).

Фото: @UkrBereza

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-