Рада завернула президентський законопроект про арешт коштів

Рада завернула президентський законопроект про арешт коштів

Укрінформ
Народні депутати відправили на повторне перше читання у профільний комітет президентський законопроект щодо запровадження системи автоматизованого арешту коштів.

За відповідне рішення проголосував 231 народний обранець, тоді як пропозицію ухвалити документ у першому читанні підтримали лише 192 парламентарії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідно до положень проекту закону 3768 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження системи автоматизованого арешту коштів у цивільному та господарському судочинстві» передбачається створення і забезпечення функціонування у судах та органах державної виконавчої служби автоматизованої системи арешту коштів, яка надсилатиме до банків в електронному вигляді копії судових рішень і постанов державного виконавця про накладення арешту.

Законопроект визначає, що в подальшому ці документи опрацьовуватимуться автоматизованими системами банків без задіяння людського ресурсу, які автоматично здійснюватимуть арешт коштів на банківському рахунку.

"Метою створення системи автоматизованого арешту коштів на банківських рахунках є забезпечення оперативного виконання судових рішень та постанов державного виконавця про накладення арешту на грошові кошти, що знаходяться на банківських рахунках", - зазначається у пояснювальній записці до законопроекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-