Порошенко подякував G7 за підтримку України

Порошенко подякував G7 за підтримку України

Укрінформ
Президент Петро Порошенко скоординував позиції з послами G7 та головою Представництва Євросоюзу в Україні Яном Томбінським напередодні проведення саміту «Великої сімки» в Японії, який відбудеться 26-27 травня.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Президент зазначив, що з моменту їх попередньої зустрічі відбулись значні зміни, сформовано новий уряд та коаліцію в парламенті. Глава держави наголосив на амбітності програми нового уряду, що сформована на основі пропозицій Національної ради реформ, програми МВФ та Угоди про асоціацію Україна–ЄС", - йдеться у повідомленні.

Глава держави наголосив на незмінності політики продовження реформ, що необхідні для європейської інтеграції України, зокрема проведенні децентралізації, судової реформи.

Президент також відзначив важливість призначення нового генерального прокурора України і ухвалення парламентом змін до законодавства про прокуратуру, які дозволять запровадити Генеральну інспекцію, що стане черговим інструментом для боротьби з корупцією.

Глава держави подякував США за рішення про фінансову підтримку України та надання третього траншу кредитних гарантій на 1 млрд доларів США.

"Президент наголосив на важливості проведення необхідних реформ для підписання Меморандуму з МВФ та подякував за підтримку в реформуванні України, висловивши сподівання на подальшу продуктивну співпрацю", - додали у прес-службі Глави держави.

Порошенко також висловив сподівання, що інституції ЄС розглянуть якомога швидше питання запровадження безвізового режиму для українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-