Тимошенко просить Президента не допустити виборів на Донбасі

Тимошенко просить Президента не допустити виборів на Донбасі

Укрінформ
Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко звернулася до президента України Петра Порошенка із закликом не допустити проведення місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу до повної демілітаризації цих територій.

Про це вона заявила на брифінгу після Погоджувальної ради, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Я звертаюся зараз до Президента України: до моменту встановлення повного миру на Донбасі і його повної демілітаризації, відновлення контролю, нормального мирного життя, відновлення української влади на окупованих територіях в жодному разі не ставити в порядок денний голосування закону про проведення виборів на окупованих територіях", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що "практично вже підійшла до завершення розробка законопроекту про проведеня виборів на окупованих територіях. Підкреслюю – не на звільнених після окупації, а на окупованих". "Це означає, що не завершивши військовий конфлікт, війну, вони хочуть на окупованих російськими військами та їх бандформуваннями територіях проводити «демократичні вибори до місцевих органів влади", - пояснила лідер "Батьківщини".

На думку Тимошенко, таке рішення може нести в собі низку значних ризиків для української держави.

"Якщо Президент внесе такий законопроект в той час, коли ще будуть ці території окуповані, а не звільнені, це буде означати, що за спиною в українського суспільства практично домовилися крім Криму здати ще й Донбас", - вважає політик.

Другим негативним наслідком Тимошенко назвала ризик фальсифікації місцевих виборів окупантами.

"Це буде трагедією, тому що там пройдуть вибори без виборців. Сьогодні мільйон шістсот біженців, в тому числі з окупованого Донбасу. Це означає, що фабрикувати бюлетені будуть якраз окупанти і їх посібники. І буде приведена влада, повністю підконтрольна окупантам. І потім ця підконтрольна окупантам місцева влада буде претендувати на входження в центральні органи влади", - підкреслила Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-