Бальцерович: українська влада врятувала країну від повної катастрофи

Бальцерович: українська влада врятувала країну від повної катастрофи

Укрінформ
Перші тижні роботи в Києві на посаді співголови групи стратегічних радників є “ообіцяючими”.

Про це в ефірі телеканалу tvn24 заявив співголова групи стратегічних радників, екс-міністрів фінансів Польщі та колишній глава Нацбанку Польщі Лешек Бальцерович.

“Якби я заздалегідь знав, що справа є програшною, то не наважився б (стати радником в Україні – ред.)… Результати перших трьох тижнів роботи у Києві є обіцяючими”,- наголосив Бальцерович.

За його словами, він не зіткнувся з жодним непорозумінням з боку української влади з огляду на те, що є іноземцем. “Є велика відкритість з їхнього боку”, - констатував екс-міністрів фінансів Польщі.

Він підкреслив: найважливіші українські політики усвідомлюють, що “час збігає, і слід прискоритися (з реформами – ред.)”.

Одними з перших важливих завдань, які не вимагають cерйозних змін у країні, він назвав боротьбу з державними монополіями і привілеями олігархів.

Бальцерович підкреслив, що за останні два роки українська влада врятувала країну від “повної катастрофи” в результаті російської агресії в Україні і розриву економічних зв’язків з найважливішим економічним партнером в минулому - Росією.

Лешек Бальцерович, який працював віце-прем’єр-міністром і міністром фінансів Польщі в 1989-91-му і 1997-2000 рр. і головою Національного банку Польщі в 2000-2007 рр., призначений представником Президента в Кабінеті Міністрів України та співголовою Групи стратегічних радників по підтримці реформ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-