Керрі відправляється у турне: домовлятися про безпеку та економіку

Керрі відправляється у турне: домовлятися про безпеку та економіку

Укрінформ
Глава Державного департаменту США Джон Керрі у суботу розпочинає 13-денне турне країнами Близького Сходу, Європи і Азії, де обговорюватиме питання безпеки, врегулювання конфліктів, підготовки до саміту НАТО, економіки, розвитку регіонального співробітництва.

Про це офіційно повідомили в п'ятницю в американському зовнішньополітичному відомстві, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Державний секретар США Джон Керрі з 14 по 26 травня відвідає Саудівську Аравію, Австрію, Бельгію, Бірму і В'єтнам", - зауважили в Держдепартаменті США.

За офіційною інформацією, 15-16 травня Керрі перебуватиме у Джидді, Саудівська Аравія, де обговорить з керівництвом країни "ряд двосторонніх і регіональних питань".

Після цього Керрі відправиться до Відня, де 16-17 травня візьме участь у нарадах на рівні міністрів по ситуації в Лівії і Сирії.

"Разом із Росією і Францією, Сполучені Штати також проведуть спільну нараду з президентом Вірменії Саргсяном і Азербайджану Алієвим з питань Нагірно-Карабахського конфлікту", - зазначили в Держдепі.

Упродовж 18-21 травня держсекретар США перебуватиме у Брюсселі, де візьме участь у засіданні міністрів закордонних справ НАТО, "на якому обговорюватиметься підготовка до Саміту НАТО в Варшаві в липні рівні глав держав і урядів".

22 травня секретар Керрі відправиться у Бірму для висловлення підтримки США новому демократично обраному уряду країни. Після цього Керрі впродовж 22-25 травня перебуватиме у В'єтнамі, де супроводжуватиме президента Обаму під час його візитів до Ханоя і Хошиміна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-