Делегація України бере участь у спецзасіданні

Делегація України бере участь у спецзасіданні "ядерного" комітету РБ ООН

Укрінформ
Делегація України бере участь у спеціальному засіданні Комітету Ради Безпеки ООН 1540 у столиці Іспанії Мадриді. Цей комітет відповідає за дотримання резолюції 1540, яка покликана не допустити потрапляння біологічної, хімічної або ядерної зброї, засобів її доставки та пов’язаних матеріалів у руки недержавних суб'єктів, зокрема, терористів.

Про це повідомляє прес-служба МЗС. 

"Учасники зустрічі у Мадриді зібралися для того, щоб обмінятися досвідом імплементації резолюції РБ ООН 1540, опрацювати шляхи посилення міжнародної координації, спрямованої на протидію загрозам розповсюдження терористами зброї масового знищення, вивчити можливості зміцнення резолюції, а також окреслити пріоритети її подальшого виконання", - зазначається у повідомленні.

Підкреслюється, що терористична загроза еволюціонує, і разом з нею зростає ймовірність того, що терористичні групи й організації зможуть отримати і використати зброю масового знищення. Тому участь у спеціальному засіданні Комітету 1540 України, яка протидіє терористичній діяльності всередині держави та на глобальному рівні, є украй важливою.

Це засідання передує Глобальному огляду резолюції 1540, що відбудеться 20-22 червня 2016 року, а також доповіді Комітету 1540, яка має бути представлена Раді Безпеки ООН до грудня 2016 року.

Проблематика імплементації резолюції також перебуватиме на порядку денному роботи України як непостійного члена Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-