Москаль назвав зацікавленого у дискредитації Закарпатської митниці

Москаль назвав зацікавленого у дискредитації Закарпатської митниці

Укрінформ
Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що велика партія цигарок, затримана закарпатськими митниками у ніч на 13 травня на пункті пропуску "Дяково", була організованою спецоперацією для дискредитації керівництва Закарпатської митниці та ОДА.

Про це Москаль повідомив на власному сайті.

«Спроба контрабанди крупної партії сигарет через українсько-румунський кордон була інспірована для дискредитації керівництва Закарпатської митниці та облдержадміністрації», - зазначив він.

За словами Москаля, стара вантажівка «MAN», яку не шкода втрачати у випадку конфіскації, починаючи з 16 квітня цього року, тричі виїжджала в Румунію через «Дяково» без вантажу, щоб запам’ятатися митникам і прикордонникам.

«Перед останнім виїздом у ній нашвидкуруч зробили потаємну стінку перед переднім бортом, за яку завантажили 202 ящики (101 тисячу пачок) сигарет «MARBLE» без акцизних марок. Ми з’ясували, що спонсором сигарет став місцевий підприємець, «олігарх районного рівня», який має давні зв’язки з внутрішньою безпекою Державної фіскальної служби України», - заявив Москаль.

За інформацією голови ОДА, один із діючих співробітників митниці, котрий досконало володіє румунською мовою й підтримує тісні зв’язки зі своїми румунськими колегами, бо давно працює на українсько-румунському кордоні, попередив митників і прикордонників Румунії про те, що в ніч на п’ятницю 13-го травня з України через «Дяково» буде здійснена спроба великої контрабанди сигарет. Чоловік також вказав марку автомобіля з номерами.

«Ця особа особливо зацікавлена у зміні керівництва Закарпатської митниці й відновлення контрабандних схем. Для більшого резонансу спецоперація була здійснена того ж дня, коли в ОДА відбулася розширена нарада з силовиками, митниками та прикордонниками щодо жорсткого наведення ладу на кордоні», - продовжує Москаль.

Він принагідно нагадав, що для боротьби з контрабандою необхідно якнайшвидше встановити сканери.

Нагадаємо, сьогодні, 13 травня, з’явилося повідомлення про велику партію цигарок (100 тисяч пачок), затриману вночі на пункті пропуску "Дяково". Контрабанду перевозили на фурі, водієм був румун. Товар та причеп затримано.

12 травня голова Закарпатської ОДА заявив, що поламає усі схеми, які працювали на Закарпатській митниці, аби припинити контрабандні потоки. Серед іншого звін зазначив, що імена тих, хто здійснюватиме будь-які спроби контрабанди через кордон України в межах Закарпаття, будуть оприлюднюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-