Порошенко закликав Раду не

Порошенко закликав Раду не "консервувати жахіття" у прокуратурі

Укрінформ
Системні зміни у прокуратурі не можливі без судової реформи, тому упродовж найближчих днів чи тижнів необхідно набрати 300 голосів у парламенті для її проведення.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час представлення колективу ГПУ новообраного генерального прокурора Юрія Луценка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Системні зміни, рівно як і ефективна робота прокуратури, і ви це добре знаєте, не можливі без судової реформи. Протягом найближчих днів або тижнів нам необхідно набрати 300 голосів для проведення судової реформи, що буде сприяти значному оновленню судової системи і більше не допустить, аби якісні і патріотичні прокурорські працівники, які займаються розслідуванням справ, а не політиканством, не могли працювали, а кожна справа була не тільки доведена до суду, а й має бути  величезна роль прокуратури у представленні справ у суді і доведення до вироку", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що на початку лютого цей проект пройшов перше читання, і попри те, що він готувався із широким залученням експертів, у тому числі міжнародних, поки що кілька політичних сил не готові "давати зелене світло" цій реформі.

"Впевнений, що керуються вони не інтересами України... В пошуках ідеального проекту реформи реальною є загроза глибокоешелонованої консервації того жахіття, яке ми зараз бачимо в системі. І щоб суди не були могильником для тих справ, які туди передаватиме прокуратура, потрібна судова реформа", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-