Лавров уникає діалогу про контроль на кордоні – МЗС України

Лавров уникає діалогу про контроль на кордоні – МЗС України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров відмовився обговорювати триступеневий план української сторони щодо організації низки баз для СММ, за яких можна буде контролювати кордон.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

Ідеться, зокрема, про забезпечення розміщення відповідного обладнання, аби мати змогу контролювати точки ризику – автомобільні та залізничні шляхи.

"Наша позиція була підтримана з боку Німеччини і Франції. Звичайно, що Лавров був не готовий обговорювати посилення. Він говорив про те, що можливо треба посилити, водночас мова не йшла про кордон. Вони весь час уникають того, щоби вести дискусію щодо кордону, вони переводять це все в іншу площину", – розповіла вона.

Нагадаємо, 11 травня на зустрічі в Берліні міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" домовилися, що гарантувати безпеку місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу повинні представники міжнародних організацій, зокрема ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-