Генпрокуратура РФ розпочала нову атаку на Навального

Генпрокуратура РФ розпочала нову атаку на Навального

Укрінформ
Генпрокуратура РФ надіслала запити в «Аерофлот» і «Роснафту» щодо протиправної діяльності Олексія Навального.

Про це повідомляє РБК, що має у своєму розпорядженні відповідні папери.

Генпрокуратура надіслала запит у компанію «Аерофлот» з проханням надати інформацію про «якісь протиправні дії, здійснені Олексієм Навальним». Звернення підписане 28 квітня 2016 року заступником генерального прокурора Олександром Буксманом.

«Крім того, прошу повідомити, чи надходили від названої особи скарги, звернення, у тому числі, з правоохоронних органів, на дії акціонерного товариства, включаючи спростування корпоративних процедур, а також чи оскаржувалися прийняті рішення в судовому чи іншому порядку?» - йдеться в запиті.

Як зазначив Буксман, відомості, що цікавлять Генпрокуратуру, мають бути надані якнайшвидше, оскільки перевірка проводиться в обмежені терміни. Аналогічний документ був надісланий у «Роснафту», розповіло РБК джерело, близьке до правоохоронних органів. Співрозмовник РБК у Генпрокуратурі підтвердив достовірність запитів і уточнив, що такі ж звернення були надіслані «у безліч інших компаній».

Олексій Навальний припустив, що зараз Генпрокуратура звернулася в усі компанії, де він колись був міноритарним акціонером: це «Роснафта», «ВТБ», «Транснафта», «Газпром», «Сургутнафтогаз» та всі структури, що раніше входили в Російське відкрите акціонерне товариство енергетики й електрифікації «ЄЕС Росії».

У другій половині 2000 років Навальний займався «інвест-активізмом»: він купував невеликі пакети акцій великих компаній і потім на правах міноритарія вимагав від керівництва розкрити інформацію про діяльність менеджменту, від якої могли залежати доходи акціонерів. З лютого 2012 року по лютий 2013 року Навальний входив у раду директорів «Аерофлоту». Навальний розповів, що чекав такого розвитку подій у зв'язку з тим, що його скарги на вироки у кримінальних справах «Ів Роше» і «Кіровлісу» успішно розглядаються Європейським судом: ЄСПЛ присудив компенсацію по «Кіровлісу» і комунікував скаргу по «Ів Роше».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-