ЦВК призначила вибори нардепів у чотирьох округах

ЦВК призначила вибори нардепів у чотирьох округах

Укрінформ
Центральна виборча комісія призначила на 17 липня проміжні вибори народних депутатів у чотирьох одномандатних виборчих округах.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні ЦВК, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як пояснив голова ЦВК Михайло Охендовський, рішення прийнято у зв'язку з достроковим припиненням на підставах і в порядку, передбачених статтею 81 Конституції та ст.4 Закону "Про статус народного депутата України", повноважень депутатів Бориса Філатова, Ігоря Насалика, Тараса Кутового та Владислава Атрошенка в обраних одномандатних округах. "Пропонується призначити проміжні вибори нардепів в одномандатних виборчих округах №27 (Дніпропетровська область), №85 (Івано-Франківська обл), №151 (Полтавська обл.), №206 (Чернігівська обл.) на 17 липня 2016 року", - сказав Охендовський.

За його словами, вибори призначено лише зараз, оскільки постанови Верховної Ради України від 14 квітня 2016 року про дострокове припинення повноважень народних депутатів України надійшли до ЦВК лише 25 квітня 2016 року.

Як повідомлялося, депутатські повноваження Кутового та Насалика припинено у зв'язку з тим, що обидва увійшли до складу Кабінету Міністрів України. Кутовий нині обіймає посаду міністра аграрної політики та продовольства, Насалик - міністра енергетики та вугільної промисловості. Владислав Атрошенко був обраний Чернігівським міським головою, а Борис Філатов - мером Дніпропетровська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-