Керрі в Парижі обговорить з Еро ситуацію в Україні

Керрі в Парижі обговорить з Еро ситуацію в Україні

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі прибув до Парижа для переговорів щодо ситуації у Сирії та в Україні, а також по близькосхідному мирному врегулюванню.

Як передає кореспондент Укрінформу, зустріч держсекретаря США Джона Керрі та міністра закордонних справ Франції Жана-Марка Еро відбудеться за робочою вечерею о 20:00 за Києвом.

«Міністр закордонних справ і міжнародного розвитку (Франції) Жан-Марк Еро, та держсекретар США Джон Керрі, який прибув до Парижа, зустрінуться у понеділок 9 травня за робочою вечерею в Парижі», - повідомили Укрінформу у прес-службі МЗС Франції.

Робочій вечері передуватимуть переговори щодо ситуації в Сирії, які розпочалися о 17:00 за Києвом за участю представників ЄС, Саудівської Аравії, ОАЕ, Катару, Йорданії, Туреччини, а також голова сирійської опозиційної коаліції, яку підтримує Захід, Ріяд Хіджаб.

Після завершення переговорів по Сирії очільники зовнішньополітичних відомств США та Франції обговорять ситуацію в Україні та мирне врегулювання на Близькому Сході. Зустріч Керрі та Еро відбудеться за два дні до засідання міністрів «нормандської четвірки» у Берліні.

Раніше Укрінформ повідомляв, що державний секретар США Керрі здійснить цього тижня європейське турне, в рамках якого відвідає Францію і Велику Британію, обговорить ситуацію в Сирії і Україні, а також візьме участь у міжнародному антикорупційному саміті в британській столиці.

Нагадаємо, що наступна зустріч глав МЗС країн «нормандської четвірки» відбудеться у Берліні 11 травня за участю міністрів закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції. Під час зустрічі обговорюватиметься, зокрема, питання підготовки до місцевих виборів на підконтрольних сепаратистам територіях Донбасу. Окрім того, планується обговорити пропозиції ОБСЄ щодо стабілізації режиму тиші в зоні конфлікту на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-