Україна знову дає відсіч агресору, який нині прийшов не з Заходу, а зі Сходу

Україна знову дає відсіч агресору, який нині прийшов не з Заходу, а зі Сходу

Укрінформ
Нині на Сході Європи відбувається безпрецедентне з часів Гітлера та Сталіна порушення норм міжнародного права, і Україна знову дає відсіч.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час участі в акції «Перша хвилина Миру» у День пам’яті та примирення у Музеї історії України у Другій світовій війні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нині на Сході Європи відбувається безпрецедентне з часів Гітлера та Сталіна порушення норм міжнародного права. Хижа й ненажерлива імперія знову не рахується з державними кордонами і прагне розширити свій так званий "життєвий простір". Україна знову дає відсіч, - хіба що з тією різницею, що ворог прийшов не з Заходу, а зі Сходу», - сказав він.

Президент нагадав, що нинішній День пам’яті та примирення символічно поєднується із Днем матері. Так, він зауважив, що лише у складі Червоної армії воювали майже 130 тисяч українських жінок. Визначною була їхня роль і у радянських партизанських загонах, і в українському підпіллі.

«Важкі дні й безсонні ночі і тепер випали на долю українських жінок. Сьогодні зранку на території цього меморіального комплексу відкрилася фотовиставка «Матері героїв», присвячена мамам Героїв України. За два останніх роки 27 воїнів, серед яких – Надія Савченко, удостоєні цього високого звання», - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-