Депутатам

Депутатам "Опоблоку" необхідні лекції з історії – В’ятрович

Укрінформ
Голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович вважає, що народним депутатам від партії "Опозиційний блок" необхідно підвищити свій рівень знання історії України.

Про це він сказав, коментуючи заяву "Опоблоку" щодо створення парламентської комісії з розслідування фальсифікації історії ІНП, повідомляє Громадське.

"Я готовий прочитати їм і курс лекцій. Тому що переконаний, що дуже небезпечно, коли люди, рівень знань історії яких настільки низький, як у більшості депутатів "Опозиційного блоку", вирішують долю країни. Я думаю, вони потребують навчання історії і я готовий бути для них репетитором", - зазначив він.

Водночас, за словами В’ятровича, Інститут національної пам’яті готовий до відповідних перевірок.

Нагадаємо, раніше прес-служба "Опозиційного блоку" опублікувала заяву, у якій вимагається проведення розслідування діяльності Інституту національної пам’яті та державного рішення щодо передачі архівів у відання Інституту.

Зокрема, в "Опоблоці" посилаються на публікацію американського журналу Foreign Policy про події Другої світової війни на території України. За даними автора, отриманими від американських істориків, директор цього інституту Володимир В'ятрович фальсифікує документи, пов'язані з історією ОУН-УПА, і ускладнює доступ істориків до "справжніх архівних документів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-