Туці не подобається ідея

Туці не подобається ідея "великої донбаської стіни"

Укрінформ
Заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука виступив проти ізоляції окупованого бойовиками Донбасу від території мирної України.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Три питання до прихильників "Великої Китайської стіни": Ввідні дані: Україна перерахувала на територію ОРДЛО (окупованих районів Луганської і Донецької областей - ред.) більше 30 млрд грн. Питання: хто виграє від того, коли на ці кошти будуть купуватись не українські товари, а товари агресора?", - пише політик.

Тука також зазначив, що йдеться лише про підприємства, які пройшли перереєстрацію на підконтрольній українській владі території .

"Можливо, для вас є таємницею, але в багатьох випадках атаки "орків" на великі підприємства з метою захоплення відбивали самі працівники цих підприємств, які отримують заробітну плату з України, сплачуючи всі податки в наш бюджет, в тому числі - військовий збір і в Пенсійний фонд. Питання: чи будуть ці тисячі працівників відстоювати ці підприємства, якщо Україна припинить виплати?", - додав Тука.

За його словами, у випадку втрати роботи працівники українських підприємств на окупованій бойовиками території Донеччини та Луганщини задля отримання грошей можуть приєднатись до лав незаконних збройних формувань.

Така позиція Туки викликала резонанс у соцмережах. Користувачі поставили велику кількість запитань стосовно обгрунтованості потреби у економічних зв’язках між мирною територією України і підприємствами окупованого Донбасу.

"Дуже прошу, перш, ніж волати "Тука-зрадник", подумати і надати обмірковану відповідь", - написав з цього приводу заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-