Польща надішле в Україну нового посла

Польща надішле в Україну нового посла

Укрінформ
Послом Республіки Польща в Україні буде директор Фонду польсько-української співпраці PAUCI Ян Пєкло.

Про це з посиланням на свої джерела інформує польське видання Gazeta Wyborcza.

"Послом у Києві має бути директор Фонду польсько-української співпраці PAUCI Ян Пєкло, який не пов’язаний з PiS (Право і Справедливість)",- інформує часопис.

Пєкло кілька днів тому не підтвердив, але й не спростував Укрінформу цю інформацію.

Видання повідомляє, що загалом Польща влітку після саміту НАТО (8-9 липня) і Світових днів молоді (26-31 липня) планує змінити третину свого дипломатичного корпусу – приблизно 30 послів. Крім України йдеться, зокрема, про польські посольства у Німеччині, США, Великій Британії, Франції, Італії, Португалії, Голландії, Норвегії тощо. Посол Польщі в Росії Катажина Пелчинська-Наленч, попри те, що перебуває у Москві лише два роки, також виявила бажання повернутися до Варшави, інформує газета.

Як зауважує видання, для правлячої PiS пошук кандидатів у посли не є легкою справою, оскільки партія не має власних кадрів. Тому глава МЗС Вітольд Ващиковський шукає їх у науковому середовищі. Окрім усіх дипломатичних процедур затвердження в МЗС, Сеймі, президентом Польщі, а також отримання агреману у країні перебування, кандидати на посади послів, як стверджує видання, мають отримати особисту згоду від лідера PiS Ярослава Качинського. Саме Качинський, як зауважує часопис, не погодився на будь-яку співпрацю МЗС з колишнім депутатом Європарламенту, відомим експертом з питань східної політики Павелом Ковалем. Лідер PiS вважає його зрадником, адже він кілька років тому вийшов з партії Качинського і заснував свою (PJN).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-