В Україні сформували Раду прокурорів

В Україні сформували Раду прокурорів

Укрінформ
Всеукраїнська конференція прокурорів обрала своїх представників до Ради прокурорів та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокуратури.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника департаменту Генпрокуратури Владислав Куценко.

"Всеукраїнська конференція прокурорів виконала покладені на неї завдання щодо формування Ради прокурорів та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокуратури", - сказав Куценко.

За його словами, до Ради прокурорів входить 13 осіб, з яких 11 є представниками прокуратури. Інші двоє мають бути обрані вищими навчальними закладами: "Кворум для роботи є. Ми сподіваємося, що найближчим часом відбудеться засідання Ради прокурорів".

Куценко також розповів, що Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія  прокуратури складається із 11 осіб. Квота прокуратури у комісії становить 5 осіб, які були обрані на конференції.

"Ще ми чекаємо дві особи від учених, яких оберуть на з`їзді вищих навчальних закладів, одну особу визначить з`їзд адвокатів і три особи призначить уповноважений Верховної Ради з прав людини за погодженням з відповідним парламентським комітетом. Ми чекаємо від наших колег на їх рішення, щоб комісія могла запрацювати", - резюмував Куценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-